Niet fitte topfavoriet Negerman maakt zich op voor Mar-athon

11 jun 2018 - 16:27

Oud-Bolswarder Erik Negerman is zaterdag 23 juni een van de grote favorieten aan de start van de Mar-athon, de marathon om de Snitser Mar. Negerman won in 2012 en 2016 de Slachtemarathon en schreef ook veel halve marathons in de provincie op zijn naam. Het rondje om de Snitser Mar liet hij vanwege het Heamielfeest in Bolsward tot nu toe altijd schieten.

De voorbereiding op de Mar-athon is voor Negerman tot nu toe een route vol hobbels. Hij weet sinds een jaar dat hij last heeft van een allergie voor bepaalde soorten voedsel. Voor hem betekent het dat hij soms niet in de 'hoogste versnelling' kan lopen. "In plaats van 18,5 loop ik dan maar 17. En dat kan net het verschil zijn tussen winst en verlies", zo zegt de oud-Bolswarder.

Negerman is drok yn training foar de Mar-athon - Foto: Omrop Fryslân, Hayo Bootsma

Voor de winst

Ook al is Negerman nu niet in vorm, de motivatie is er wel. "Ik ga voor de winst. Maar zoals vroeger, toen ze me alleen bij de start zagen, dat gaat nu niet gebeuren. Ik denk dat het spannender wordt. Ik heb nog twee weken!" Naast Erik Negerman zijn Riekele Kobus uit Leeuwarden en Willem de Boer uit Exmorra concurrenten voor de winst op de Mar-athon. Willem de Boer won vorig jaar de halve marathon.

(advertinsje)
(advertinsje)