Veel kritiek van festivalgangers op Promised Land

11 jun 2018 - 16:01

Het bier en water was uren voor sluitingstijd al uitverkocht, mensen moesten soms wel een uur in de rij staan voor toiletbezoek en er waren te weinig prullenbakken om het afval kwijt te kunnen. Het zijn een paar van de klachten die festivalgangers van het Promised Land Festival in Leeuwarden op Facebook plaatsten. De festivalorganisatie herkent zich voor een deel wel in de kritiek.

Promised Land - Foto: Promised Land

Alle 10.000 kaarten voor de vijfde editie van het Promised Land Festival in natuurgebied de Groene Ster waren afgelopen zaterdag uitverkocht. De weersvoorspelling leek goed en de line-up met onder meer hiphopartiesten zoals De Jeugd van Tegenwoordig, Kraantje Pappie en JeBroer, maar ook hardstyle-artiesten als Noisecontrollers en Warface spraken het publiek aan. Toch hebben de festivalgangers nog wel wat tips voor de organisatie, om de volgende editie beter te laten verlopen. Teleurgestelde bezoekers lieten na afloop van het festival op de Facebookpagina van Promised Land veel kritiek achter.

Verbeterpunten

De wachtrijen bij de entree, de bar en de wc's waren extreem lang. Volgens sommige festivalgangers stonden ze soms wel een uur te wachten op een drankje of een toiletbezoek. Punt van kritiek is ook dat het niet mogelijk was om eten te betalen met de festivalmuntjes.

Festivalorganisator Bobby Veenstra van Promised Land veegt de klachten niet van tafel. "Het bier en ook ander drinken was inderdaad om ongeveer tien uur 's avonds bijna op. We hebben toen alles op alles gezet om nog een leverancier te vinden, die ons een nieuwe voorraad kon leveren. Al met al is er even geen bier te koop geweest. Om elf uur 's avonds liep de tap weer. Het zijn onvoorziene logistieke problemen, maar we hebben geprobeerd om die ook direct weer op te lossen. De verkoop ging beter dan verwacht. Volgend jaar doen we het beter."

Bedankt Promised Land, want dankzij jullie heb ik vandaag geen kater. Dat was namelijk niet voor elkaar te krijgen met die rijen overal.

Eline Lolkema, festivalganger

Volgens Veenstra is er ook gemonitord hoe lang mensen in de rijen stonden. "Promised Land was uitverkocht, dus dan sta je natuurlijk wat langer in de rij. En als mensen veel drinken, dan moeten ze ook vaker naar het toilet. Mensen moesten inderdaad in de rij staan voor het toilet, maar in onze optiek heeft dat geen uur geduurd.

Het Promised Land-festival werkt vooral met vrijwilligers. Dat heeft voordelen, maar ook nadelen, vindt ook Veenstra zelf. "Als je mensen niet betaalt voor het werk dat ze doen, kun je ze ook minder goed op hun verantwoordelijkheid wijzen. Al hebben ze die natuurlijk wel." Bezoekers van het festival vertellen dat er op een gegeven moment gratis bier werd uitgedeeld door iemand die zich voordeed als barvrijwilliger. Probleem is dat vrijwilligers niet te herkennen waren aan speciale festivalshirts. "Ik heb ook verhalen gehoord dat er gratis bier is uitgedeeld. Daar zijn we natuurlijk niet blij mee. Alle evenementen hebben leerprocessen en deze punten nemen we absoluut mee in onze evaluatie voor hoe we het volgend jaar beter kunnen doen", besluit Veenstra.

(advertinsje)
(advertinsje)