VIDEO: De autocrosser Sjinkie Knegt

10 jun 2018 - 19:55

Sjinkie Knegt doet dit seizoen voor het eerst mee aan het Nederlands kampioenschap autocross. De oud-wereldkampioen shorttrack doet mee in de tourwagenklasse. Meteen naar h et shorttrackseizoen begon hij te sleutelen aan zijn auto om klaar te zijn voor zijn eerste seizoen autocross. Een Subaru heeft hij helemaal kaalgestript en opnieuw opgebouwd, samen met zijn vader en wat vrienden. Vorige week haalde hij bij de eerste wedstrijd in Haarle net niet de finale. Daarvoor moest hij bij de eerste vijftien eindigen, maar hij werd achttiende. Zaterdag was de tweede wedstrijd in een serie van zes in Noardburgum.

Verslaggever Roelof de Vries volgde Sjinkie Knegt en zijn team zaterdag de hele dag. Kijk hier naar de video.

FIDEO: de autocrosser Sjinkie Knegt

De hobby autocross

Knegt doet dit seizoen voor het eerst mee, maar winnen is nog niet realistisch. ''Er zitten racers bij die dit al twintig of dertig jaar doen. Het is echt een sport waarbij ervaring belangrijk is. Ik moet meters maken en dan over een paar jaar maar weer eens kijken.'' Bij de meeste wedstrijden doen circa dertig auto's mee in de klasse waar Knegt aan deelneemt. De beste vijftien rijden iedere keer de finale. ''Het zou mooi zijn als ik dat een keer haal. Dan ben ik al blij.''

Dit is prachtig

Sjinkie Knegt
Sjinkie klimt uit zijn auto - Foto: Omrop Fryslan

De wedstrijd in Noardburgum

Bij de eerste wedstrijd in Haarle, Overijssel werd Knegt achttiende. Een wedstrijddag bestaat uit drie races en na die drie gaan de beste vijftien naar de finale. In de eerste race in Noardburgum werd Knegt vijfde, maar tijdens de tweede ging het mis. Zijn motorkap klapte omhoog. Hij kon de race daardoor niet uitrijden.

Motorkap van Sjinkie gaat open - Foto: Omrop Fryslan

In de derde race botst hij na vijf rondes op een concurrent. Even is hij bang voor een diskwalificatie, maar hij wordt in de race toch nog zevende. Dat is alleen niet genoeg voor een plaats in de finale. Hij wordt net als vorig jaar achttiende, met drie punten verwijderd van de nummer vijftien.

(Advertentie)
(Advertentie)