Nieuw bezoekersrecord voor Museum Belvédère

10 jun 2018 - 19:32

De tentoonstelling Giorgio Morandi heeft bij museum Belvédère gezorgd voor een bezoekersrecord. Meer dan 27.000 mensen hebben de stillevens en landschappen van de Italiaanse schilder gezien. Zondag was de laatste dag en het was wederom zeer druk. Mensen kwamen vanuit het hele land naar het museum in Oranjewoud toe om de schilderijen te aanschouwen.

Foto: Museum Belvédère

Belvédère is blij met de belangstelling voor de tentoonstelling. Eerdere tentoonstellingen van het Museum Belvédère over Gerrit Benner en over Paula Modersohn-Becker trokken beide circa 24.000 bezoekers. Deze tentoonstelling gaat er qua bezoekersaantallen dus ruim overheen.

De hogere bezoekersaantallen zijn geen verrassing voor directeur-conservator Han Steenbruggen van Museum Belvédère. "Morandi is een internationaal bekende kunstenaar. Er kwamen dan ook niet alleen Nederlanders, maar ook bezoekers uit het buitenland. Dat kunnen we zien aan het gastenboek. Er zijn mensen die alle tentoonstellingen ter wereld over Morandi afreizen."

Bezoekers in Museum Belvédère aan het woord

Schilder, tekenaar en etser Giorgio Morandi leefde van 1890 tot 1964 in de Italiaanse stad Bologna. Hij was gespecialiseerd in stillevens.

(advertinsje)
(advertinsje)