VIDEO: 'Tsjek mijn zeepkist' is fossielvrij rondbrengen van pakketjes mogelijk

10 jun 2018 - 16:03

FIDEO: 'Tsjek myn sjipkiste'. Is fossylfrij rûnbringen pakketsjes mooglik?

Deze week in Tsjek mijn zeepkist, het meest energiezuinige televisieprogramma, moeten de drie teams de wielen en assen installeren. En die moeten natuurlijk goed vastzitten, anders kan Symen de wagen niet goedkeuren. En kunnen we straks met de zeepkist op elektromotor fossielvrij pakketjes bezorgen of is de blauwe diesel toch een beter alternatief?

Teams De besige Bijkes fan CBS De Oerdracht út Eksmoarre: Tycho Drost, Yara de Boer en Marit Feenstra - Foto: Omrop Fryslân

Fossielvrij Friesland

'Tsjek my sjipkist' wordt gemaakt in het kader van Fossylfrij Fryslân. Heel Fryslân wordt de eerste twee weken van juli opgeroepen om vervoersmiddelen op fossiele brandstof te laten staan en op zoek te gaan naar duurzame alternatieven. De drie teams proberen de beste en snelste zeepkist, een fossielvrij vervoersmiddel, te maken. 'Tsjek myn sjipkist' sluit op 4 juli af met een wedstrijd in de Elfstedenhal in Leeuwarden. De zeepkist die als eerste de streep passeert, heeft gewonnen.

Raynaud Ritsma mei de sjipkistebouwers - Foto: Omrop Fryslân

TSJEK MYN SJIPKIST zondag 10 juni op tv, maandag 11 juni online op skoal.tv

'Tsjek myn sjipkist' is iedere zondag vanaf 17.30 uur elk uur te zien bij Omrop Fryslân Televisie. Ook te zien op woensdag en vrijdag om 10.30, 11.30, 12.30 en 16.00 uur. Online is het programma ook terug te zien op SkoalTV.

(Advertentie)
(Advertentie)