VV Aengwirden neemt afscheid van voor moord veroordeelde speler

09 jun 2018 - 23:02

Voetbalclub VV Aengwirden uit Tjalleberd heeft na overleg besloten afscheid te nemen van een voor moord veroordeelde speler.

De speler heeft in 2007 zijn ex-vriendin Tessa Klaver uit Donkerbroek om het leven gebracht en heeft daarvoor een gevangenisstraf uitgezeten. VV Aengwirden zou in de nacompetitie uitkomen tegen VV Stânfries uit Appelscha. Meerdere spelers van VV Stânfries kenden Tessa Klaver, en wilden daarom niet tegen de veroordeelde man voetballen. Beide clubs hadden hier begrip voor. VV Aengwirden promoveerde.

Na overleg met de speler, heeft VV Aengwirden nu toch besloten dat het beter is om de samenwerking met directe ingang te beëindigen.

Het bestuur van VV Aengwirden schrijft op de website van de club: 'De recente media-aandacht op de toedracht van VV Stânfries haar keuze tot afzien van het spelen van de nacompetitiewedstrijd, heeft zeer begrijpelijk veel losgemaakt.'

Op donderdag 7 juni heeft het bestuur gesproken met leden, ouders van jeugdleden en vrijwilligers van de voetbalclub. Naar aanleiding van de gesprekken en in overleg met de speler hebben beide partijen besloten uit elkaar te gaan. Het bestuur 'betreurt de gang van zaken en de aandacht die het gekregen heeft voor alle betrokken partijen.'

(advertinsje)