Vernieuwde historische Turfroute feestelijk geopend in Gorredijk

08 jun 2018 - 21:44

De vernieuwde Turfroute is open. In Gorredijk staken gedeputeerde Klaas Kielstra en de wethouders van de gemeenten Opsterland en Ooststellingwerf symbolisch turf aan. Het blijft niet bij alleen de opening: de bruggen worden dit weekend bediend en zoiets gebeurt normaal gesproken pas later in het jaar. En het hele openingsweekend staat nog vol met activiteiten.

Roald Smidt van de provincie Fryslân

Foto: Provinsje Fryslân

Zo kunnen natuur- en watersportliefhebbers zaterdag en zondag onder andere varen, suppen, kanoën of in een van de gemalen kijken.

Anneke Lukkers van toeristisch netwerk Fryske Wâlden

Een unieke toegangspoort voor Fryslân.

Gedeputeerde Klaas Kielstra

''De Turfroute is een unieke toegangspoort voor Fryslân'', zegt gedeputeerde Kielstra. ''De route verbindt onze provincie met Drenthe en de kop van Overijssel. Met de investeringen in de Turfroute willen we een positieve impuls geven aan de toerisme in het gebied.''

Foto: Provinsje Fryslân

10,8 miljoen euro

De vaarroute is de afgelopen jaren opgewaardeerd. De werkzaamheden bestonden voornamelijk uit het dieper maken van de vaart. Nu is de route geschikt voor boten met een diepgang van 1,30 meter. Daarnaast zijn er duurzame en natuurvriendelijke oevers aangelegd.

De provincie heeft vijftien jaar met gemeenten gewerkt aan het aantrekkelijker maken van de watersport in Fryslân. Met elkaar hebben de partijen ongeveer 10,8 miljoen euro in de Turfroute geïnvesteerd.

Het hele programma van het openingsweekend is te vinden op de website van de Turfroute.

(Advertentie)
(Advertentie)