Festivalweekend in de Groene Ster begint met burendag

07 jun 2018 - 23:13

Het festivalweekend in de Groene Ster is donderdag van start gegaan met een burendag. Iedereen kon gratis het terrein op, maar omwonenden kregen de afgelopen weken een speciale uitnodiging in de bus. Festivalorganisator Bobby Veenstra wil op deze manier mensen laten zien wat ze precies doen en hoe de sfeer op het terrein is. Ook hoopt hij dat critici beter begrijpen waar de festivals om draaien.

Veel bezoekers van de eerste avond kwamen uit de omgeving, zoals de Leeuwarder wijk Camminghaburen en Âldlân en uit de omliggende dorpen Tytsjerk en Ryptsjerk.

De meeste aanwezigen vermaakten zich prima en vinden de kritiek over geluidsoverlast overdreven, omdat er maar een paar dagen per jaar festivals in het gebied worden georganiseerd

Kritische geluiden

Er waren echter ook critici, die wel degelijk moeite hebben met het geluid. Zij vinden dat er beter naar de klachten van omwonenden moet worden geluisterd. De festivals verbieden, vinden ze te ver gaan. Maar zachter of eerder ophouden, vinden ze wel een goed idee.

Foto: Omrop Fryslân, Gerrit de Boer

Drie dagen muziek

Vanaf vrijdag zijn er nog drie festivals in de Groene Ster. De eerste dag heeft de naam Groene Ster Open Air. Dan zijn er onder andere coverbands van Pink Floyd en Queen. Een dag later komen er artiesten zoals De Jeugd van Tegenwoordig en Kraantje Pappie naar Promised Land. Zondag draait het om Nederlandstalige muziek van bijvoorbeeld Wolter Kroes en Jannes.

(advertinsje)