Politie pakt drie jongemannen op voor straatroven

07 jun 2018 - 15:01

Een jongen van 17 jaar en twee mannen van 18 jaar uit de gemeente Weststellingwerf zijn opgepakt voor twee straatroven in Wolvega, eind vorig jaar. De politie heeft ze dinsdagmorgen aangehouden.

Oanhâlding - Foto: Shutterstock.com

De verdachten boden vorig jaar vuurwerk aan via een social media platform. Twee 19-jarige mannen uit Veenendaal en een man van 25 uit Hilversum maakten daarna een afspraak met ze. De laatstgenoemde op 26 november en de twee anderen op 15 december. Beide keren werd afgesproken in een parkje dichtbij de Paulus Potterstraat in Wolvega. Tijdens de ontmoeting werden de slachtoffers beroofd van onder andere hun telefoons, geld en andere persoonlijke eigendommen.

Bedreiging

De verdachten hebben hun slachtoffers bedreigd met een voorwerp dat leek op een vuurwapen en een mes. De politie heeft na de berovingen sporenonderzoek gedaan. De daders werden echter niet gevonden. Na verder onderzoek kwam de politie de drie jongens op het spoor.

Tijdens de aanhouding zijn hun woningen doorzocht. Daarbij is een deel van de buit van de straatroven aangetroffen. De verdachten zitten nog vast. De politie onderzoekt of ze ook verantwoordelijk zijn voor andere strafbare feiten.

Trefwoorden: 
politie aanhouding straatroven
(advertinsje)