Oud-voetballer en trainer VV Waskemeer ontkent trekken aan handrem

07 jun 2018 - 12:01

Er is aan de handrem getrokken. Maar door wie, en was het opzettelijk? Vragen waar het tijdens de rechtszaak tegen een 47-jarige man uit Groningen om gaat. In november 2016 zou de man, oud-voetballer en trainer bij VV Waskemeer, aan de handrem hebben getrokken. Hierdoor crashte het busje en kwam de 35-jarige Daniël Postema om het leven.

It plak fan it ûngelok yn Grins - Foto: RTV Noord

"Ik heb mijn handen op de handrem gelegd, niet om hem aan te trekken, maar misschien als grap. Later vond het ongeval plaats."

Verdachte

De 47-jarige man zat ook in het busje. Hij zou bij een feestje uit het busje worden gezet. Toen dit niet gebeurde, is hij gaan staan en heeft zijn hand op de handrem gelegd. ''Ik heb mijn handen op de handrem gelegd, niet om hem aan te trekken, maar misschien als grap. Later vond het ongeval plaats.''

Getuigen

Na het ongeluk loopt de Groninger met een andere inzittende in paniek rond. Hij zou gezegd hebben: "Ik heb de handrem omhoog getrokken, ik heb dit nooit gewild." Een politieagente, die toevallig langskwam, verklaart ook dat hij dit gezegd heeft. Zelf zegt de man dat hij zich deze gesprekken niet meer kan herinneren.

De rechtszaak is nog bezig, de officier van justitie komt later donderdagmiddag met een strafeis.

(Advertentie)
(Advertentie)