Junior Jan Teade Nauta verrast bij fierljeppen in Grijpskerk, Brandsma wint bij de mannen

06 jun 2018 - 22:24

Junior Jan Teade Nauta wint fierljeppen yn Grypstjerk

Fierljepper Jan Teade Nauta uit IJlst heeft woensdagavond tijdens de zesde wedstrijd van het seizoen voor een grote verrassing gezorgd. De junior sprong het verst van alle deelnemers en pakte met een sprong van 19.45 meter dan ook de overwinning bij de junioren. Voor Nauta lag die overwinning niet voor de hand; hij was net terug na een stage van vijf maanden in Canada en had nog niet op de schans gestaan,

Nard Brandsma - Foto: Martin de Jong

Brandsma verslaat Hobma

Bij de mannen doorbrak Nard Brandsma uit Workum de hegemonie van Thewis Hobma. Brandsma won met een afstand van 19.10 meter bij de senioren. Bobby Zwaagman uit IJlst eindigde als tweede (19.07 meter), gevolgd door Hannes Scherjon uit Noardburgum (18.92 meter). Thewis Hobma sprong 18.34 meter.

Terwijl Nauta als eerste eindigde bij de junioren, was de tweede plaats in Grijpskerk voor Rutger Piersma uit It Heidenskip. Jesper Demmer uit Workum pakte de laatste podiumplaats bij de junioren. Bij de jongens ging de winst naar Rutger Haanstra van It Heidenskip met 16.31 meter. Wisse Broekstra werd tweede, gevolgd door Abe-Luuk Stedehouder.

De overwinning bij de vrouwen was voor Akke Dijkstra uit Kollum met 14.89 meter. Hiske Galama uit Sneek pakte de tweede plaats (13.60 mete), voor Boukje de Boer uit It Heidenskip (13.09 meter). Bij de meisjes won Fardau van Akker uit Sûwald met 13.80 meter. Pytrix Westra (Burgum) sprong met een pr van 13.56 m naar het zilver en Thirza Boschma (IJlst) maakte het podium compleet.

Trefwoorden: 
fierljeppen Grypstsjerk Nauta
(Advertentie)
(Advertentie)