Kippenvel bij audities voor cd-opname

06 jun 2018 - 17:11

Audysje foar cd

Zenuwachtig was-ie niet, Sjoerd van Dijk, de oudste deelnemer (91 jaar) van de audities voor een cd. Enthousiast zong hij 'Toen wij uit Rotterdam vertrokken'. Kippenvel kregen Anneke Douma en Griet Wiersma ervan. Ze vormden de jury van de auditie.

"Het is fantastisch", vindt Anneke en "een feestje om te doen", vult Griet aan. De twee vrouwen vinden het mooi als mensen muziek maken en daar plezier aan beleven. "Dan heb je al een prijs."

Ook de twee jongste deelnemers, Geartsje en Hieke van 6 en 8 jaar, stonden enthousiast, met hun moeders, te zingen op het podium.

Foto: Omrop Fryslân, Timo Brinkman

Cd met herkenbare liedjes

De audities in bejaardentehuis Anna Schotanus in Heerenveen zijn bedoeld voor een op te nemen cd met herkenbare liedjes van vroeger. Die cd met Nederlandse en Friese liedjes wordt gebruikt bij activiteiten in de ouderenzorg om aandenkens op te halen, voor bijvoorbeeld demente patiënten.

Op de oproep voor auditie kwamen meer dan 100 opgaven. Na een voorselectie bleven zo'n 17 kandidaten over. Daar zat van alles bij: vrouwen, mannen, duo's, koren en kinderen, allemaal amateurzangers. De bewoners van Anna Schotanus waren uitgenodigd als publiek en mochten jury zijn voor de publieksprijs.

Foto: Omrop Fryslân, Timo Brinkman

Het idee voor de cd kwam van Coby Hoekman en Mariska Suierveld. Zij bedenken activiteiten om aandenkens op te roepen, met verhalen, foto's, muziek en oude voorwerpen. Als klanten hebben ze vooral zorginstellingen voor ouderen.

Trefwoorden: 
cd muziek dementie
(Advertentie)
(Advertentie)