Dansschool Saco Velt zamelt geld in voor de Hersenstichting

06 jun 2018 - 17:08

Dansen is goed voor het brein. Daarom gaat het geld dat wordt ingezameld bij de jaarlijkse danswedstrijd van de Leeuwarder dansschool Saco Velt naar de Hersenstichting.

Foto: Facebook Saco Velt Bokaal

De 10de danswedstrijd wordt woensdag georganiseerd in De Harmonie in Leeuwarden. Kinderen uit groep 8 van basisscholen uit de gemeente Leeuwarden en omliggende plekken doen mee.

Tegen dansparen van andere basisscholen strijden de kinderen om de Saco Velt Bokaal. De wedstrijd is echter vooral bedoeld om kinderen kennis te laten maken met de danslessen en het gaat pesten tegen. Door te dansen leren kinderen om respectvol met elkaar om te gaan.

Kinderen kunnen ook hersenaandoening krijgen

Een op de vier mensen heeft een hersenaandoening. En dat kan iedereen overkomen. Vaak wordt gedacht aan een beroerte, infarct, maar kinderen kunnen dit ook krijgen door bijvoorbeeld te vallen met de fiets of kinderen met een depressie.

Dat wil Saco Velt onder de aandacht brengen bij de 600 kinderen die meedoen aan de danswedstrijd. Bij de wedstrijd wordt geld opgehaald, dat allemaal naar de Hersenstichting gaat.

Trefwoorden: 
Saco Velt dansen
(advertinsje)