Vijf aanhoudingen in onderzoek naar handel in hard- en softdrugs

06 jun 2018 - 16:51

De politie heeft vorige week woensdag vijf mensen aangehouden in een drugszaak. Het gaat om een 40-jarige man uit Sneek, twee mannen van 34 en 67 uit Grou, een 45-jarige man zonder vaste woonplaats en een vrouw van 57 uit Grou. De verdachten werden vorige week woensdag al aangehouden en zijn afgelopen maandag weer vrijgelaten. De mensen blijven verdachten in de zaak.

Marihûana - Foto: Shutterstock.com

Tips uit de omgeving

De politie is nog maar een paar weken bezig met de zaak, maar heeft nu al meerdere verdachten gesproken. "Dat is heel snel gegaan", zegt woordvoerder van de politie Anne van der Meer. "We zijn nu bezig met vragen als: waar halen ze de drugs vandaan? En waar gaat het heen?", zegt hij. De politie is getipt door mensen uit de omgeving. "Het valt op als er opeens in dure auto's wordt gereden", zegt Van der Meer. Ook viel het omwonenden op dat het uitgavepatroon opmerkelijk was.

Hennepkwekerij - Foto: Pixabay

Met de tips ging de politie aan de slag en deden ze drugszoekingen in Grou, Akkrum, Sneek en Woudsend. In totaal werden daar twee vuurwapens, twee luchtdrukwapens, pepperspray, een taser, een verborgen kluis met ruim 60.000 euro aangetroffen.

Ook vond de politie 20 kilo hennep, hennepafval en een handelshoeveelheid harddrugs. In twee loodsen werden verborgen ruimtes aangetroffen met daarin een hennepkwekerij, hennep en spullen om een hennepkwekerij te maken.

Proces-verbaal tegen de vijf

Na de aanhoudingen moesten de vijf verdachten mee naar het politiebureau. Daar werden de verdachten meerdere keren gehoord. Tegen de vijf is een proces-verbaal opgemaakt. Afgelopen maandag mochten de verdachten het politiebureau weer verlaten. De personen blijven verdachte en het onderzoek gaat door. Meer aanhoudingen worden dan ook niet uitgesloten.

Trefwoorden: 
politie harddrugs softdrugs
(Advertentie)
(Advertentie)