WK frisbee mogelijk in 2020 in Leeuwarden

05 jun 2018 - 22:31

Leeuwarden is wederom in de race om een groot evenement binnen te halen. Dit jaar is Leeuwarden Culturele Hoofdstad, maar in 2020 wil de stad graag het WK frisbee binnenhalen.

Foto: ANP

De provincie steunt dit plan en stelde dinsdag 75.000 euro beschikbaar. De concurrentie is groot. Naast Leeuwarden is een stad in Canada en een stad in Australië nog in de race voor de organisatie.

Zeer mooi als het lukt!

Wethouder Sjoerd Feitsma van Leeuwarden

Frisbee wordt het meeste gespeeld in warme landen. In Nederland zijn 36 frisbee-verenigingen en daarvan zit geen enkele in Fryslân. De organisatie vindt het daarom mooi om te kijken of het ook in Nederland kan worden gehouden.

Wethouder Sjoerd Feitsma in Weistra op wei

Voorwaarde is dat er voldoende accommodaties beschikbaar zijn voor de 2500 sporters en begeleiders. Ook moeten er genoeg sportvelden zijn en moet er 's avonds ook iets te doen zijn in de binnenstad.

Wij hebben dit eigenlijk gedaan om de dynamiek van 2018 vast te houden.

Wethouder Sjoerd Feitsma van Leeuwarden

Leeuwarden is dit jaar Culturele Hoofdstad, maar wil graag ook dat de mensen na dit jaar deze kant opkomen. Dat is ook de reden dat de race is begonnen, aldus wethouder Feitsma. Halverwege juli wordt bekend of Leeuwarden het WK mag organiseren.

Trefwoorden: 
WK frisbee
(advertinsje)