Voetbalclub Appelscha weigert nacompetitie vanwege oude moordzaak

05 jun 2018 - 14:46

Voetbalclub VV Stânfries uit Appelscha wil niet uitkomen in de nacompetitie, omdat er tegen VV Aengwirden moet worden gespeeld. Daar speelt de man die elf jaar geleden Tessa Klaver uit Donkerbroek om het leven heeft gebracht. Meerdere spelers van Stânfries kenden Klaver en willen niet tegen de man spelen.

De voetbalclub van Appelscha degradeert daardoor naar de vijfde zondagsklasse. Het was voor het bestuur geen lastig besluit om zich terug te trekken uit de nacompetitie, omdat de wens van de selectie heel duidelijk was. VV Aengwirden wint hierdoor de wedstrijd en promoveert naar de vierde klasse.

Begrip

Het bestuur van VV Aengwirden vindt het jammer dat de wedstrijd niet doorgaat, maar heeft begrip voor het besluit. Het was bij het bestuur bekend, dat de speler is veroordeeld voor de dood van Tessa Klaver. In een reactie zegt het bestuur dat hij zijn straf heeft uitgezeten en daarom een nieuwe kans verdient. De speler zelf vindt het jammer dat de zaak nu weer in het nieuws komt. Het is nog niet bekend of de KNVB een extra straf uitdeelt aan VV Stânfries.

Tessa Klaver werd in 2007 om het leven gebracht in Groningen. Haar ex-vriend kreeg een celstraf van acht jaar voor doodslag, die hij heeft uitgezeten.

(advertinsje)
(advertinsje)