Verzekeraar Achmea zoekt medewerkers met arbeidsbeperking

04 jun 2018 - 12:12

Verzekeraar Achmea zoekt voor zijn vestiging in Leeuwarden tien tot twaalf mensen met een arbeidsbeperking. Na een korte opleiding en een inwerkperiode, kunnen zij aan de slag bij de afdeling Schadeservices van Centraal Beheer en FBTO. Achmea voert hiermee de Wet Banenafspraak uit, onderdeel van het sociaal akkoord uit 2013. Met de nieuwe medewerkers die nu worden gezocht, telt Achmea landelijk gezien zo'n zestig participatiebanen voor mensen met een arbeidsbeperking.

Foto: Omrop Fryslân

Belangrijk

Egmond Borgdorff is directeur HR-beleid en Arbeidsmarkt bij Achmea. Hij zegt: "Achmea staat midden in de samenleving. Daarom vinden we het belangrijk dat onze medewerkers een afspiegeling zijn van de samenleving." Wethouder Friso Douwstra van Leeuwarden is blij met het initiatief van de verzekeraar. "Dit is een belangrijke investering in het grootste kapitaal van een bedrijf: de medewerkers."

Woordvoerder Marco Simmers van Achmea

Achterstand

Het initiatief komt voor Leeuwarden op een goed moment. Onlangs werd duidelijk dat Fryslân achterblijft op dit terrein. Voor Friezen met een arbeidsbeperking werden tot eind vorig jaar minder banen gerealiseerd dan de bedoeling was, zo bleek uit onderzoek van het UWV. De rest van Noord-Nederland haalde de richtlijnen wel.

(advertinsje)
(advertinsje)