Mannen aangehouden na invallen in Burgum en Leeuwarden vanwege hennepkwekerij

04 jun 2018 - 11:30

Bij invallen door een specialistisch hennepteam van de politie zijn maandagochtend in Burgum en Leeuwarden twee mannen aangehouden. Het gaat om een 60-jarige Burgumer en een 54-jarige Leeuwarder. In de woning van de Leeuwarder vond de politie ook vuurwapens.

Ynfal plysje by Foxhol yn Grinslân

Tegelijk werd in een fabriekspand in Foxhol, in de provincie Groningen, een grote hennepkwekerij opgerold. Ook daarvoor werd een Fries aangehouden, een 38-jarige man uit St.-Jacobiparochie, en twee Noord-Hollanders van 37 en 47 jaar. Volgens de politie stonden er minstens 5000 hennepplanten in de fabriekshal. Het gebouw functioneerde eerder als hoofdkantoor van Avebe, een aardappelzetmeelbedrijf.

In Leeuwarden en Burgum zijn geen hennepplanten gevonden. Alle hennep en apparatuur in Foxhol is in beslag genomen en vernietigd. Er is beslag gelegd op het fabriekspand. Dat stond op naam van een 50-jarige inwoner van Dedemsvaart. Ook hij is aangehouden.

Politiewoordvoerder Anne van der Meer over de invallen

De beide mannen die in Fryslân zijn aangehouden, worden verdacht van betrokkenheid bij georganiseerde hennepteelt. De Leeuwarder en de Burgumer betaalden elke maand duizenden euro's huur aan de eigenaar van de fabriek. De politie denkt dat er in het gebouw al meerdere jaren op zeer grote schaal hennep werd gekweekt.

Trefwoorden: 
hennep Hennepkwekerij Foxhol
(Advertentie)
(Advertentie)