Nabestaanden mestongeluk Makkinga niet blij met actie

02 jun 2018 - 16:52

Nabestaanden van de slachtoffers van het ongeluk met een mestsilo in Makkinga zijn niet blij met de actie van klanten van Heeres Mix- en Pomptechniek om geld in te zamelen voor het bedrijf. Volgens de nabestaanden valt het bedrijf te verwijten dat ze haar werknemers met 'totaal ongeschikte apparatuur' in de silo heeft laten werken. De nabestaanden ervaren de actie als een 'stomp in de maag', zo zegt hun woordvoerder Harm Norbruis.

Foto: ANP

Heeres moet zich volgende week woensdag in hoger beroep voor het Hof in Leeuwarden verantwoorden voor het bedrijfsongeluk op 19 juni 2013 in Makkinga. Daarbij kwamen drie mensen om het leven. Heeres is door de rechtbank veroordeeld tot een boete van 100.000 euro.

Klanten zijn bang dat Heeres dit niet kan betalen en dat dit het einde zou betekenen voor zijn bedrijf. ''Het is een zaak die alleen maar verliezers kent'', zei Froukje Bosga uit Rotstergaast eerder bij Omrop Fryslân. Ze is initiatiefneemster van de actie om Heeres te steunen.

Niet zomaar een boete

In een reactie schrijven de nabestaanden dat de boete niet zomaar aan Heeres is opgelegd en dat er op een 'roekeloze' manier werd gewerkt.

Trefwoorden: 
Heeres Makkinga mestsilo Norbruis
(Advertentie)
(Advertentie)