Rook die vrijkwam bij lekkage REC "te vergelijken met rook bij brand in boerderij"

01 jun 2018 - 20:37

De rook die donderdag vrijkwam bij een lekkage in de Harlinger afvaloven REC is te vergelijken met de rook die normaal gesproken vrijkomt bij de brand in een boerderij. Dat zegt Omrin-directeur John Vernooij.

Foto: twitter @afvalovennee

De lekkage kwam door een probleem met de druk, legt Vernooij uit. "Normaal is er een onderdruk, maar omdat er een klep dichtstond, is dat overdruk geworden. Toen is er gedurende drie minuten rook vrijgekomen, vergelijkbaar met de rook die bijvoorbeeld bij een boerderijbrand vrijkomt."

Omrin-directeur John Vernooij

Omrin gaat nu laten uitzoeken wat er precies is vrijgekomen en wat de effecten ervan zijn. "Daar is een extern bureau voor ingeschakeld, dat ook een rapport maakt", zei Vernooij.

En het is niet uitgesloten dat dit nogmaals gaat gebeuren. Vernooij: "Storingen horen bij een technische installatie, ook bij het REC. Dat willen we niet, maar we gaan wel maatregelen nemen om die lekkages structureel tegen te gaan. Ik kan alleen niet zeggen dat dat volgende week of volgende maand al klaar is. Het kan best nog een keer gebeuren."

(advertinsje)
(advertinsje)