Friese ziekenhuizen maken miljoenen winst

01 jun 2018 - 19:23

Ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen, ziekenhuis MCL in Leeuwarden en het Antoniusziekenhuis in Sneek hebben vorig jaar miljoenen overgehouden. Dat blijkt uit de jaarverslagen van de ziekenhuizen, die ze vrijdag hebben gepubliceerd. Koploper is het Antoniusziekenhuis, dat een positief resultaat van vijf miljoen euro had.

Ziekenhuis MCL in Leeuwarden - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma

De winst van het Antoniusziekenhuis kwam vooral doordat het ziekenhuis zich heeft teruggetrokken uit de Ambulancezorg Fryslân. Dat spaarde veel geld uit. Verder is de verbouwing van een aantal afdelingen doorgeschoven naar dit jaar, zodat het niet in 2017 afgeboekt hoefde te worden.

Ziekenhuis MCL in Leeuwarden hield vorig jaar 2,9 miljoen euro over, blijkt uit het jaarverslag. Het ziekenhuis schrijft daarin dat het de komende jaren verder wil innoveren. Er is wel zorg over de toekomst, als het gaat om het vinden van geschikt personeel. Er is nu een tekort aan verpleegkundigen en medische specialisten.

Ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen had een positief resultaat van 1,4 miljoen euro over 2017. Het ziekenhuis zegt dat dat vooral komt doordat er efficiënter is gewerkt. De Tjongerschans zet de komende jaren verder in op het efficiënter maken van de zorg, schrijft het ziekenhuis in zijn jaarverslag.

(advertinsje)
(advertinsje)