Meer dan 500 aanmeldingen voor Grut Frysk Diktee: "Boven onze verwachtingen"

01 jun 2018 - 16:34

Al meer dan 500 mensen hebben zich aangemeld voor het Grut Frysk Diktee. De organisatie is enthousiast over het behalen van dit grote aantal. Het Grut Frysk Diktee heeft dit jaar een andere opzet en vind plaats op 21 juni op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Iedereen kan meeschrijven aan het dictee in een ultiem streven om tot een record te komen.

"Zo veel belangstelling, dat is boven onze verwachtingen. Wij kunnen nu met recht zeggen dat dit het grootste dictee gaat worden dat ooit gehouden is", laat juryvoorzitter Hindrik Sijens weten.

Het plein is bijna vol

In verband met de toenemende belangstelling heeft de organisatie besloten de inschrijving met twee weken te verlengen. "Er geven zich nog steeds meer dan 20 mensen per dag op en al lijkt het plein bijna vol, dat is het nog niet helemaal. Daarom hebben wij de inschrijving verlengd tot 13 juni."

Het Grut Frysk Diktee vindt plaats op 21 juni om 19.00 uur op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Een kwalificatie is dit jaar niet nodig. Opgave wel: dat kan via Fryskdiktee.frl.

De Aldehou yn Ljouwert - Foto: Omrop Fryslân, Joris Kalma
Trefwoorden: 
Grut Frysk Diktee
(Advertentie)
(Advertentie)