Leeuwarder winkels weer open en appartementbewoners terug na plofkraak

01 jun 2018 - 13:16

De ondernemers in het gebied in de Leeuwarder wijk Camminghaburen, waar vrijdag een plofkraak was, kunnen hun zaak weer openen. Ook de bewoners van de twaalf ontruimde appartementen mogen terug naar huis. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is klaar met zijn werk. Dat betekent dat er geen gevaarlijke explosieven meer aanwezig zijn.

Vanwege het onderzoek waren de winkels de hele ochtend niet toegankelijk. Ook het naastliggende parkeerterrein kon niet worden gebruikt. Het is nog niet duidelijk of er geld is buitgemaakt bij de plofkraak.

De Albert Heijn-supermarkt, die het dichtst bij de opgeblazen pinautomaat ligt, kan nog niet worden gebruikt. Het pand moet eerst van binnen worden geïnspecteerd. Dat gold eerst ook voor de twaalf ontruimde appartementen. De gemeente en de woningstichting konden met de inspectie beginnen, nadat de politie het gebied had vrijgegeven.

Burgemeester Ferd Crone van Leeuwarden heeft de geëvacueerde appartementbewoners bezocht, meldt hij op Twitter. "Akelige schrik, hopelijk worden de daders gepakt."

(advertinsje)
(advertinsje)