Plofkraak in Leeuwarden; politie ontruimt twaalf appartementen

01 jun 2018 - 07:07

Aan de Lieuwenburg in de Leeuwarder wijk Camminghaburen heeft vrijdagochtend een plofkraak plaatsgevonden. Bij de kraak zijn explosieven gebruikt. De omgeving is afgezet. Naar de daders wordt gezocht.

De skea troch de plofkreak - Foto: Kappers Media

Omdat er een hoop schade is, heeft de politie twaalf appartementen ontruimd. De gemeente Leeuwarden zorgt voor de opvang van bewoners. Die worden naar het Van der Valk-hotel in de stad overgebracht. De winkels blijven vooreerst dicht.

De plofkraak werd gepleegd bij een geldautomaat in de Albert Heijn. Volgens de politie is er in de supermarkt veel schade ontstaan. Er moet daarnaast bekeken worden of er ook instortingsgevaar dreigt.

De politie is op zoek naar de daders en vraagt mensen uit te kijken naar verdachte personen, bussen en scooters. Volgens de politie zijn de daders gevlucht op een scooter. Mensen die wat gezien hebben, wordt verzocht contact op te nemen met de politie via noodnummer 112 en verdachten niet zelf te benaderen.

Ik dacht: het is lekker onweer

Meinte Sijbesma, omstander

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is in Leeuwarden om te onderzoeken of er nog explosieven in het pand zitten.

Trefwoorden: 
plofkraak Camminghaburen
(advertinsje)
(advertinsje)