Storm en regenwater veroorzaken schade aan kade in Bolsward

31 Mei 2018 - 22:18

Al het regenwater dat donderdagmiddag binnen korte tijd viel in Fryslân, heeft op meerdere plaatsen voor veel schade gezorgd. In Bolsward zijn meerdere verzakkingen naast het stadhuis. Ook bij een kledingzaak in die stad heeft de regen voor schade gezorgd. In Drachten en Akkrum stonden verschillende straten blank en er bleef water onder een viaduct liggen. Zwembad De Welle in Drachten ging ook even dicht, maar daar viel de schade mee.

Verzakkingen in Bolsward

Naast het stadhuis in Bolsward ontstonden meerdere verzakkingen, zoals aan de kade. De verzakkingen kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. De gemeente Súdwest-Fryslân gaat het de komende week weer op orde brengen.

Foto: Rudy Bouma/FrieslandActueel.nl

Kledingwinkel

In hetzelfde Bolsward kreeg kledingzaak Max Mannenmode te maken met veel schade. Het plafond is beschadigd en ook in de winkel lag water. Het bedrijf gaat proberen om vrijdag de deuren wel gewoon te openen.

Foto: Rudy Bouma/FrieslandActueel.nl

Drachten en Akkrum

In meerdere plaatsen stonden verschillende straten blank, zoals in Drachten en Akkrum. Daar bleef ook water liggen onder viaducten. In Drachten moest zwembad De Welle ook even dicht, omdat het water weer omhoog kwam door de putjes. De paar mensen die op dat moment in het bad lagen, moesten er even uit. Drie kwartier later kon De Welle weer open.

Op andere plaatsen in Drachten vermaakten kinderen zich met het regenwater. Dat zorgde voor wat verkoeling na het warme weer.

Verslaggever Timo Jepkema nam een kijkje in Akkrum

(Advertentie)
(Advertentie)