Gerben Gerbrandy stopt als burgemeester van Achtkarspelen

31 Mei 2018 - 21:34

De burgermeester van Achtkarspelen, Gerben Gerbrandy, houdt begin volgend jaar op. Dat heeft hij donderdagavond aan de gemeenteraad bekendgemaakt. Gerbrandy gaat volgend jaar met pensioen. Hij is dan zes jaar burgemeester van Achtkarspelen geweest.

Foto: Gemeente Achtkarspelen

Gerbrandy begon op 14 januari 2013 als burgemeester van Achtkarspelen. Hij was de opvolger van Piet Adema, die toen waarnemend burgemeester was. Zijn laatste dag als burgemeester wordt 14 januari 2019, exact zes jaar na zijn eerste dag.

Ik ben zeer dankbaar dat ik mij kon inzetten voor onze prachtige gemeente en haar inwoners

Gerbrandy, burgemeester van Achtkarspelen

''Het was een eer om het burgemeesterschap van Achtkarspelen uit te oefenen'', zegt Gerbrandy. ''Ik ben zeer dankbaar dat ik mij kon inzetten voor onze prachtige gemeente en haar inwoners. Mijn periode zit er bijna op, en ik heb gekozen voor een leven waarin ik de handen vrij kan hebben voor andere belangrijke zaken.''

Gerbrandy was eerder twaalf jaar lang wethouder in de oude gemeente Wymbritseradeel, die nu is opgegaan in de gemeente Súdwest-Fryslân. Ook is hij voorzitter geweest van de FNP-fractie in de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân. Voor zijn wethouderschap was hij werkzaam als leraar in het voortgezet onderwijs.

(Advertentie)
(Advertentie)