Noodweer trekt over Fryslân heen en zorgt voor problemen

31 Mei 2018 - 15:41

Er trekt donderdagmiddag noodweer over de provincie Fryslân. Er komen onder andere berichten binnen over hagelstenen zo groot als pingpongballen in Bolsward en Sneek.

Unwaar by Koarnwerdersân - Foto: Rudy Bouma

Piet Paulusma over het onweer

Het gebied met hagel en onweer trekt langzaam over de provincie heen, dus er moet rekening mee worden gehouden dat er een langere periode met slecht weer op komst is. Ook het verkeer doet er volgens Paulusma goed aan om de rijstijl aan te passen. "De komende uren zal er gevaarlijk weer over ons heen trekken, met slecht zicht."

In het zuidwesten van Fryslân is binnen een kwartier meer dan 25 millimeter regen gevallen, zo meldt Weeronline. En er lijkt nog meer water onderweg, want er ontstaan nog steeds nieuwe buien en regengebieden boven Gelderland en Overijssel. Deze buien trekken allemaal in de richting van het noorden.

Bij de Langhoekspôle bij It Heidenskip heeft de brandweer twee mensen uit het water gehaald. Hun boot was omgeslagen. De twee maken het naar omstandigheden goed. Het bootje zelf drijft nu in de richting van Woudsend, zo meldt de brandweer.

In Drachten is zwembad De Welle dicht vanwege wateroverlast. Ook scholen in Drachten hebben last van het onstuimige weer. Zo overstromen dakgoten. De derde dag van de Avondvierdaagse gaat er ook niet door.

Trefwoorden: 
weer
(Advertentie)
(Advertentie)