Er komen geen twee, maar drie reuzen naar Leeuwarden

30 Mei 2018 - 23:07

Er komen in augustus geen twee, maar drie reuzen naar Leeuwarden. Dat was het grote nieuws tijdens de vrijwilligersbijeenkomst van het project De Reuzen van Royal Deluxe. Er zijn in totaal zo'n 225 vrijwilligers nodig voor het spektakel in augustus. Bij dat spektakel worden er in drie dagen tijd 450.000 mensen verwacht.

Gjin twa mar trije reuzen yn Ljouwert

De vrijwilligers, en mensen die erover nadenken om zich voor het spektakel als vrijwilliger aan te melden, kregen woensdagavond uitleg over wat ze bij het evenement moeten doen. Dat verschilt van meelopen met linten om het publiek op afstand te houden, tot water uitdelen voor de warmte of achter de schermen dingen regelen.

Over het evenement zelf werd weinig bekend. De reuzen zullen een typisch Fries verhaal uitbeelden, maar om welk verhaal het gaat is nog geheim.

De Reuzen van Royal de Luxe - Foto: Arjen Bosselaar, Omrop Fryslân

Er komen drie reuzen, maar welke reuzen dat zijn moet nog geheim blijven. Zelfs de route van de reuzen of hoe de beveiliging te werk zal gaan, blijft geheim. Zo blijft het een mysterie hoe de tocht, waar honderdduizenden mensen op af moeten komen, er precies uit zal komen te zien.

Trefwoorden: 
LF2018
(Advertentie)
(Advertentie)