Komende dagen geen uitzending Radio Spannenburg door blikseminslag

30 maaie 2018 - 22:12

Luisteraars van het programma 'Muzikaal onthaal' van Radio Spannenburg hoorden dinsdag plotseling ruis op de lijn. Dat kwam door blikseminslag in de zendmast van het lokale radiostation, die in Balk staat. Daarom kan Radio Spannenburg de komende dagen niet uitzenden.

Foto: Radio Spannenburg

Om weer uit te kunnen zenden, moet er eerst een reparatie uitgevoerd worden. De schade is behoorlijk, vertelt Lucas Hoogkamp van Radio Spannenburg. "Het valt ons wel een beetje tegen, ja. De versterker is beschadigd, het mengpaneel heeft schade opgelopen, net als twee computers. Daarnaast ligt het internet eruit en doet de telefoon het niet meer."

Maar hoe nu verder? Er is al een monteur geweest om naar de schade te kijken. "Maar ze moeten bovenin de mast om te zien hoe de antenne ervoor staat en of de kabels nog goed zijn", zegt Hoogkamp. "We moeten het allemaal nog een beetje bekijken."

"Het gaat ons als omroep ook wat geld kosten."

Lucas Hoogkamp van Radio Spannenburg

Lucas Hoogkamp van Radio Spannenburg

En de financiën zijn ook niet zomaar rond, legt Hoogkamp uit. "De verzekering vraagt altijd hoeveel de spullen nu nog waard zijn. En er is apparatuur bij die we al een poosje gebruiken. De dagwaarde zal niet hoog genoeg zijn om alles weer als nieuw aan te schaffen, dus het gaat ons als omroep ook wat geld kosten."

Maar Hoogkamp heeft ook goed nieuws voor de luisteraars: "We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat we zo snel mogelijk weer in de lucht zijn."

(advertinsje)