''Gelukkig is het alleen materiële schade''

30 Mei 2018 - 16:50

Vanaf de buitenkant lijkt het veel erger dan binnen. De zes omgevallen bomen aan De Plasse in Langezwaag zijn in stukken gezaagd en over het huis is een doek geplaatst. Drie van de zes bomen vielen dinsdag door een windhoos op een boerderij. Daardoor is het dakraam kapot gegaan en zit er in de slaapkamer een grote deuk. De gemeente zal woensdag en na alle gedachten donderdag nog bezig zijn met het opruimen van de bomen en takken.

Omfallen beam feroarsaket skea by pleats Langsweagen - Foto: Lennie Bronsveld

Rond half acht zagen we in de verte de windhoos al aankomen. Ik zei tegen mijn vrouw, zou de eik voor het huis het redden?

Eigenaar van de boerderij

Dinsdag rond acht uur kwam de windhoos over Langezwaag. De eigenaar van de boerderij en zijn vrouw zagen het vanuit de woonkamer gebeuren. ''In 20 seconden was het gebeurd. '' Zes bomen vielen om. Drie op het huis.

Al snel daarna kwam de brandweer van Heerenveen en ook een ploeg uit Gorredijk. Die hebben tot half drie 's nachts werk gehad om alles veilig te maken.

Woensdagochtend om half acht zijn de medewerkers van de gemeente gekomen om de bomen stuk te zagen en op te ruimen. De werkers denken dat ze sowieso de hele woensdag nog wel werk zullen hebben in Langezwaag.

De eigenaar heeft woensdag vrij genomen van zijn werk en helpt de medewerkers van de gemeente met opruimen.

Verslaggever Lennie Bronsveld praat met de bewoners van de getroffen boerderij

''Gelukkig is het alleen materiële schade.''

Gelukkig is het alleen materiële schade. Niks dat niet vervangbaar is. Wij hebben zelf niks aan de storm overgehouden.

Eigenaar van de boerderij
Beamen op de dyk - Foto: Jaring Rispens
(advertinsje)
(advertinsje)