Maarten van der Weijden over zijn Elfstedenzwemtocht: "Het wordt een zware tocht"

30 maaie 2018 - 13:57

Nog 80 dagen tot de Elfstedentocht van Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden. Hij is al druk bezig met de voorbereiding van het evenement.

Maarten van der Weijden tusken Lekkum en Gytsjerk - Foto: 11stedenzwemtocht

It sil heve.

Maarten van der Weijden

Van 18 tot en met 20 augustus zwemt Van der Weijden als eerste de Elfstedentocht om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. "Ik ben nog iedere dag dankbaar dat ik het geluk heb gehad om te genezen. Daarom zet ik mijn zwemtalent in om elf belangrijke onderzoeken te ondersteunen met de opbrengst van mijn tocht."

In alle elf steden mogen mensen meezwemmen. Maarten is volop in training en maakt van 11 tot en met 13 juni een lange trainingstocht van het centrum van Amsterdam naar het centrum van Leeuwarden. In totaal een test van zo'n 143 kilometer door onder andere Stavoren en Bolsward naar Leeuwarden. Hij maakt gebruik van een speciaal wetsuit, een innovatieve zwembril en een thermometerpil.

Het wordt een zware tocht die het uiterste van mij gaat vergen. Maar dat geldt ook voor alle mensen die met kanker te maken krijgen.

Maarten van der Weijden
Tarieding 11stedenswimtocht - Foto: 11stedenzwemtocht

Maarten van der Weijden zwemt zoveel mogelijk de bekende schaatsroute van 200 kilometer langs de bekende Friese steden: Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker en Dokkum. Na drie dagen zwemmen zal hij in het centrum van Leeuwarden aankomen.

In elk van de elf steden kunnen mensen een stuk met Van der Weijden meezwemmen. Ruim 5.000 zwemmers hebben zich al aangemeld om in een van de Friese steden mee te zwemmen. Meer deelnemers zijn welkom.

Alleen zwemmen is natuurlijk niet genoeg. Kankerpatiënten hebben er pas wat aan als we gezamenlijk zoveel mogelijk geld binnenhalen voor onderzoek.

Maarten van der Weijden

Voor een klein bedrag van 11 euro kun je in een stad 500 meter of 2 kilometer meezwemmen. Aanmelden kan nog: www.11stedenzwemtocht.nl.

(advertinsje)
(advertinsje)