Erwin Zeinstra klaar voor WK voetbal

30 maaie 2018 - 08:32

Assistent-scheidsrechter Erwin Zeinstra uit Dronryp heeft woensdag in Zeist met zijn scheidsrechtersteam (team Kuipers) een persbijeenkomst. Dat heeft alles te maken met het aanstaande wereldkampioenschap voetbal in Rusland. Zeinstra mag voor de tweede keer in zijn carrière optreden op een WK. Vier jaar geleden in Rio was hij er ook al bij.

Erwin Zeinstra - Foto: www.orange-pictures.nl

Het scheidsrechtersteam van Björn Kuipers is er volgens Zeinstra klaar voor. Ze hebben een aantal trainingskampen gehad om goed op elkaar ingespeeld te zijn. "Wij oefenen op de samenwerking tussen de scheidsrechter, het team op het veld en de video-scheidsrechter, die de beelden bekijkt."

Erwin Zeinstra

De Dronrypster sjocht út nei it WK yn Ruslân

Video-scheidsrechter

Het gebruiken van de video-scheids op een WK is nieuw. "Wij hebben voor het eerst een WK met een video-scheidsrechter. Dus wij hebben ook extra geoefend op overtredingen op de rand van 16. Daarbij bekijken wij of die er net binnen of buiten zijn. En we overleggen met video-scheidsrechter", zegt Zeinstra.

Van de Fries mag het WK wel beginnen. "Dit is het hoogst haalbare wat er is. Het is zo'n groot evenenement, dat is ongekend!" Het WK in Rusland begint op 14 juni.

Trefwoorden: 
voetbal WK Erwin Zeinstra Rusland
(advertinsje)