Ministerie doet geluidsmetingen met Boeing boven Fryslân

29 Mei 2018 - 13:45

Met een Boeing wordt woensdag een zogenaamde 'belevingsvlucht' uitgevoerd boven een deel van onder andere Fryslân en Groningen. Doel van de vlucht is dat bewoners van de gebieden onder de vliegroutes van Lelystad Airport het geluid van een vliegtuig in hun eigen omgeving kunnen beleven.

Foto: ANP

De vlucht is georganiseerd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat op verzoek van de bewoners en andere betrokkenen. Ze zijn bang voor geluidsoverlast van de vliegtuigen die laag overkomen.

De Boeing 730-800 van Transavia vliegt woensdagmiddag om twintig over drie vanaf Schiphol en zal daar 's avonds om half tien weer aankomen. In die tijd komt het vliegtuig in Fryslân twee keer over Wolvega, twee keer over Laaxum en over Joure, Drachten en Appelscha. Boven Laaxum zal het op zijn laagst vliegenm namelijk op een hoogte van 1.830 meter.

Meer informatie over de route en de tijden is te vinden op belevingsvlucht.nl. Op deze website worden ook de resultaten van de geluidsmetingen en de ervaringen van de bewoners gedeeld. Op 11 juni wordt er geëvalueerd en de eindevaluatie zal nog voor het zomerreces worden aangeboden aan het ministerie.

(Advertentie)
(Advertentie)