Hogeschool Leeuwarden organiseert congrestival

28 maaie 2018 - 22:29

Hoe kun je een onderwijscongres met onderzoeksresultaten aantrekkelijk maken voor een groot publiek? Door er een festival van te maken, zo redeneert hogeschool NHL Stenden.

Foodtruck - Foto: ANP

Van 6 tot en met 9 juni organiseert de Leeuwarder hogeschool interessante workshops op verschillende locaties in de stad, zoals de Blokhuispoort en het MCL. Studenten van het Honours College van de hogeschool, maar ook leerlingen van de drie mbo's in Leeuwarden presenteren daar hun eigen uitvindingen. De tuin van de hogeschool wordt ingericht als festivalterrein.

Op ons Congrestival hebben wij net als andere festivals natuurlijk foodtrucks met lekkere hapjes en drankjes.

Nants Schilstra, organisatie Congrestival

Zo is er een foodtruck van Friese studentenondernemers, die samenwerken met Syrische vluchtelingen. "Bij die foodtruck kun je Syrische limonade kopen", vertelt Nants Schilstra van de organisatie van het congrestival.

Ook het festivalterrein zal gebruikt worden om onderzoeksresultaten te presenteren. "Er is bijvoorbeeld een student die een ticketsysteem heeft bedacht. Dat kan hij nu in de praktijk testen."

Bedoeling is dat studenten, docenten en het bedrijfsleven met elkaar in contact worden gebracht. "Met de vorm van een festival hopen wij dat de drempel lager wordt om langs te komen."

(advertinsje)
(advertinsje)