Hanneke de Jong schrijft Aksjeboek voor kinderen

28 maaie 2018 - 16:52
Foto: Omrop Fryslân, Miranda Werkman

Hanneke de Jong schrijft het Aksjeboek foar Bern 2018. Het wordt een boek voor kinderen in de onderbouw, geschikt om voor te lezen of om zelf te lezen. Het boek sluit aan bij het thema Vriendschap van de Kinderboekenweek. Het actieboek is in de periode 29 september tot en met 31 oktober te koop voor de prijs van 4,95 en wordt uitgegeven door uitgeverij Bornmeer.

Hanneke de Jong (1952) schrijft kinder- en jeugdboeken in het Fries en het Nederlands, zoals De lêste brief/De laatste brief (2001, met een eervolle vermelding van de 'Zoenjury'), Trettjin dagen om in spetterjend feest te organisearjen/Dertien dagen om een spetterend feest te organiseren (2013, Simke Kloostermanprijs), Wês net bang (2016, het waargebeurde verhaal over een zeventienjarig meisje dat vanwege de oorlog gevlucht is uit Syrië) en Heksegrytta (2017).

De illustraties worden gemaakt door Linda de Haan (1976). Ze illustreert voor prentenboeken, tijdschriften, les- en leesboeken en het kinderprogramma Fratsen van Omrop Fryslân. Zelf maakt ze ook prentenboeken waarvan het boek Koning & Koning/Kening & Kening dat se samen maakte met Stern Nijland in tien talen is gepubliceerd.

(advertinsje)
(advertinsje)