Hokatex Leeuwarden gaat dicht

23 jun 2012 - 16:05

Wasserij Initial Hokatex in Leeuwarden gaat in mei 2013 dicht. Daarmee staan honderd werknemers op straat. Ongeveer dertig chauffeurs zouden hun baan kunnen houden. De werknemers kregen het nieuws vrijdagmiddag te horen van de hoofddirectie. Het kwam hard aan, omdat het geheel onverwacht was.

De vestigingen in Alkmaar, Den Bosch en Deventer nemen de productie over. De grootwasserij in Leeuwarden is gevestigd aan de Tynjedijk en kan daar niet uibreiden. Dat zou een van de redenen zijn om het bedrijf te sluiten.

Vakbond FNV was op de hoogte van de reorganisatie bij Hokatex en is daarom niet verrast over het besluit de vestiging in Leeuwarden te sluiten. Er is het afgelopen jaar amper geïnvesteerd in de fabriek. De vakbonden gaan volgende week met de directie overleggen om op te komen voor de medewerkers die worden ontslagen. De werknemers hoorden het nieuws over de sluiting eerder deze week. Ze hadden het slechte nieuws totaal niet verwacht. Voor wethouder Deinum van Leeuwarden komt de sluiting ook onverwacht. Hij zei dat het hoofdkantoor in Londen plotseling besloten had dat de fabriek dicht moet. Er was wel sprake van dat de hoofddirectie de dingen anders wilde organiseren, maar niet dat er een sluiting aan zat te komen. Met de directie in Leeuwarden heeft Deinum ook nog overlegd over een andere locatie waar het bedrijf wel kan uitbreiden. Deinum legt zich niet bij de sluiting neer. Hij gaat maandag met de directie en de vakbonden praten over de zaak.

Trefwoorden: 
sluiting Hokatex
(advertinsje)
(advertinsje)