Publiekshal gemeentehuis Ooststellingwerf moet zorgen voor verbinding

28 maaie 2018 - 13:59

Een discovloer, interactieve spelletjes voor volwassenen, een green wall. Het zijn allemaal onderdelen van de nieuwe publiekshal van het gemeentehuis in Oosterwolde. De gemeente wil dichter bij de mensen staan en daarom moet de publiekshal de sfeer hebben van een open gemeenschap.

Foto: Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek

De publiekshal heeft een interactieve vloer gekregen, waar je bijvoorbeeld kunt voetballen met een interactieve bal. De hal heeft kunstdaglicht en vernieuwde balies en daardoor een nieuwe uitstraling gekregen. De green wall is een biologische, duurzame plantenmuur. "We wilden wat meer privacy regelen voor onze inwoners en we willen iets laten zien dat past bij Ooststellingwerf", vertelt wethouder Marcel Bos.

We wilden wat meer privacy regelen voor onze inwoners en we willen iets laten zien dat past bij Ooststellingwerf.

Wethouder Marcel Bos

Volgens de wethouder past de nieuwe hal nu veel beter bij de gemeente. "Denk aan duurzaamheid, we hebben bomen omgebouwd tot koffietafels, we hebben verlichting aangebracht waarin de bomen zijn terug te zien, maar ook de uitnodiging, de transparantie", zegt Bos.

Foto: Omrop Fryslân, Maaike van der Hoek

De bezoekers die maandagmorgen in de hal op hun beurt zitten te wachten, zijn ook enthousiast. "Ik vind het echt opgeknapt, het is veel ruimer geworden en het oogt veel vriendelijker als je binnenkomt", zegt inwoner van de gemeente Belinda Moes.

Publykshal gemeentehûs Eaststellingwerf moat soargje foar ferbining
(advertinsje)