Patyna neemt zorgboerderij in Haskerhorne over

28 maaie 2018 - 10:31

Ouderenzorgorganisatie Patyna neemt met ingang van het nieuwe jaar zorgboerderij BoerenBlij uit Haskerhorne over. Daar wordt zes dagen per week aan ruim 50 cliënten uit de regio specialistische dagbesteding gegeven. Het gaat dan onder andere om dementerende mensen en mensen met Parkinson. De medewerkers van Patyna komen in dienst bij BoerenBlij.

De dagbesteding is bedoeld om cliënten zo lang mogelijk de regie over hun eigen leven te geven. Mantelzorgers krijgen iets meer tijd voor zichzelf door de dagbesteding. De dieren en de natuur op en bij de zorgboerderij in Haskerhorne, geven de cliënten veel rust. De komende maanden gaan beide partijen al intensief samenwerken.

Op deze manier kunnen wij deze bijzondere vorm van zorg blijven geven.

Eigenaar Cassy van den Bosch

Eigenaar Cassy van den Bosch is blij met de samenwerking met Patyna. "Binnen Patyna is er een grote diversiteit en verscheidenheid aan geboden zorg, hier past BoerenBlij uitstekend in."

Meerwaarde

"De visie van BoerenBlij sluit goed aan bij waar we als Patyna voor staan: een organisatie waar we uitgaan van de eigen regie van de cliënt. We zien een duidelijke meerwaarde in de zorg op een zorgboerderij", zegt Caroline Smits, manager van Patyna in De Fryske Marren.

(advertinsje)
(advertinsje)