Julius moest 14km voor Elfstedenfinish opgeven: "Het was klaar"

27 Mei 2018 - 08:06

Ultraloper Julius van der Werf uit Leeuwarden moest vorige week op 14 kilometer voor de finish van de Elfstedentocht opgeven. "Ik was zeker van mijn besluit." Van der Werf is een van de 39 ultralopers die de uitdaging aan zijn gegaan. Negentien van de deelnemers haalden de finish, twintig niet. "Ik had nog nooit zo'n afstand gelopen. Ik had 210 kilometer gelopen, dan is het ook genoeg geweest."

Julius van der Werf ûnderweis - Foto: Omrop Fryslân

En ook al heeft Van der Werf de finish niet gehaald, de Elfsteden Ultraloop was volgens hem een feest. "Vooral het stuk in Leeuwarden. Bij het Europaplein stonden wel 80 bekenden op mij te wachten. Wel jammer dat je niet uitgebreid met ze kan kletsen. Maar het was een groot feest!"

De Leeuwarder Ultraloper is daarom helemaal niet teleurgesteld dat hij de finish niet heeft gehaald. "Op dat moment neemt je een beslissing die eigenlijk al zo'n 40 kilometer in je hoofd zit. Het gaat steeds slechter, zo slecht dat je eigenlijk niet meer gewoon kan lopen. Ik nam nog een rustpauze van een kwartier. Maar als het dan ook niet beter gaat, dan moet je gewoon stoppen."

Verslaggever Lennie Bronsveld kijkt met Van der Werf terug

Volgende week doe ik weer mee met de training

Julius van der Werf

De afgelopen dagen ging het herstel van Van der Werf goed. "De dag erna was ik wel moe. Maar ik heb alweer wat gewandeld en volgende week doe ik weer mee met de training". Van der Werf is blij met zijn team. Hij heeft bij de run veel steun gehad van zijn ploeggenoten. Als er binnen zes jaar nog een Elfsteden Ultraloop wordt gehouden, dan wil Van der Werf graag weer meedoen. Mits hij in vorm is.

(Advertentie)
(Advertentie)