Thewis Hobma wint het fierljeppen in It Heidenskip

Thewis Hobma © Martin de Jong
Thewis Hobma uit Harlingen heeft zaterdagavond voor de derde keer dit seizoen een fierljepwedstrijd gewonnen. De klassementsleider was bij de wedstrijd voor senioren in It Heidenskip oppermachtig met een sprong van 19.91 meter. De tweede plaats was voor Hannes Scherjon uit Noardburgum met een sprong van 19.51 meter. Derde werd Nard Brandsma uit Warkum met 19.22 meter.
Thewis Hobma wint fierljeppen It Heidenskip

Seizoensrecord Akke Dijkstra

Bij de vrouwen ging de winst naar Akke Dijkstra uit Kollum. De klassementsleider sprong in de finale een nieuw seizoensrecord van 15.39 meter. Sigrid Bokma uit Hindeloopen ljepte 14.28 meter en werd daarmee tweede. Anneke Broersma uit Lemelerveld (Overijssel) sprong 13.62 meter en werd derde.

Junioren

Freark Kramer won bij de junioren in zijn eigen woonplaats. Hij ljepte 17.45 meter. Jarich Wijnstra uit Tzum werd tweede met 17.00 meter en Jarno Hoekstra uit IJlst pakte de derde plaats met 16.26 meter.

Jongens

Bij de jongens ging Rutger Haanstra uit It Heidenskip met de winst aan de haal. Hij sprong 15.88 meter. De tweede plaats was voor Wisse Broekstra uit Tzummarum (14.93 meter) en derde werd Abe-Luuk Stedehouder uit IJlst (14.74 meter).

Meisjes

Bente Vlag uit Heeg was de winnaar bij de meisjes. Zij ljepte 14.07 meter. Femke Rispens uit Niehove (Groningen) werd tweede met 13.51 meter. Pytrix Westra uit Burgum pakte de derde plaats met 12.96 meter.