Afspraken Antoniusziekenhuis geannuleerd door stroomstoring

14 Mei 2018 - 15:17

Het Antoniusziekenhuis in Sneek heeft last van een stroomstoring. Het ziekenhuis heeft daarom alle afspraken met patiënten geannuleerd. Alleen mensen met een afspraak bij de afdeling cardiologie worden geholpen. Mensen die een afspraak hadden voor vanmiddag worden gebeld voor een nieuwe afspraak. De maatregel geldt in ieder geval tot half vier.

"Dit gebeurt normaal gesproken eens in de twee of drie jaar", zei bestuursvoorzitter Marcel Kuin van het ziekenhuis. "Een halfjaar geleden hadden we ook zo iets. Voor ons gevoel is het nu iets frequenter, maar dat zal wel toeval zijn."

Protocol bij stroomstoring

Bij zo'n stroomstoring treedt een speciaal protocol in werking. Kuin legt uit: "De noodstroom gaat aan, maar je moet ook stoppen met bepaalde operaties. De spoedeisende hulp en de intensive care gaan dicht. Je moet toch afbouwen, want als de noodstroom ook uitvalt, heb je helemaal geen back-up meer."

Langer doorwerken

Om alles weer op de rit te krijgen, wordt hier en daar langer gewerkt. "Op de operatiekamers werken ze extra lang door vanavond, om zo toch alle operaties door te laten gaan. Zo hebben de patiënten er zo weinig mogelijk last van."

Trefwoorden: 
Antoniusziekenhuis Sneek
(Advertentie)
(Advertentie)