Ontslag voor gymleraar lyceum

20 jun 2012 - 17:07

Op het Drachtster Lyceum is veel commotie ontstaan nadat een gymleraar is ontslagen. Volgens de schoolleiding heeft de man zich niet aan de regels gehouden, waardoor ze niet meer met hem konden werken. De leerlingen zijn aangeslagen.

Het conflict tussen docent en school speelt al weken. Al die tijd hebben leerlingen geen les van hem gehad en zijn ze niet geïnformeerd over de afwezigheid van de docent. De school heeft woensdag een mail gestuurd naar de ouders van de leerlingen over de zaak. Het is onduidelijk wat er precies speelde.

Op Twitter verschenen verschillende berichten over het ontslag van de man die al twintig jaar docent is aan het Drachtster Lyceum. Verschillende Twitteraars leken het niet eens te zijn met het ontslag van de leraar.

Reijgersberg ontslagen? Wat een onzin.

Ik roep staking op op 't drachtster voor reijgersberg morgen geen pta maken.

Collega docenten van de bovenbouw van het Drachtster Lyceum hebben hun werk dinsdagmiddag voor een deel stilgelegd. Ze waren aangeslagen.

De school heeft een traject opgezet, waar ze de docent mee aan een andere baan willen helpen. De gymleraar is daar nog niet op ingegaan.

(Advertentie)
(Advertentie)