Extra veiligheidsmaatregelen in Leeuwarden op Bevrijdingsdag

04 Mei 2018 - 13:59

Leeuwarden is zaterdag het decor van de landelijke viering van Bevrijdingsdag. Omdat er veel prominenten komen, neemt de gemeente Leeuwarden extra veiligheidsmaatregelen. Leeuwarden werkt samen met de Nationale Veiligheidsautoriteit, om ervoor te zorgen dat alles goed en veilig verloopt.

In de stad zijn de voorbereidingen in volle gang. Zo wordt het decor van de NOS in de Blokhuispoort vrijdag nog opgebouwd. Daar zal onder anderen minister-president Mark Rutte de 5 mei-lezing van filosoof Stine Jensen bijwonen. Alleen genodigden mogen de lezing bijwonen. De gasten staan op een lijst en zijn van tevoren gescreend.

Rutte rijdt na de lezing in een oude legerjeep met Canadese veteranen naar het festivalterrein op het Oldehoofsterkerkhof. Om dat veilig te laten verlopen, zijn ook hier maatregelen getroffen. Zo wordt bijvoorbeeld de route niet bekendgemaakt.

De officiële start van het Bevrijdingsfestival is zaterdag om 13.30 uur, als minister-president Rutte het bevrijdingsvuur ontsteekt op het Oldehoofsterkerkhof.

(Advertentie)
(Advertentie)