Geen activiteiten meer in Veenwouden vanwege bedreigingen

02 maaie 2018 - 23:09

De activiteitencommissie Mei Elkoar Ien in Veenwouden heeft alle activiteiten voor dit jaar geschrapt. Dat betekent geen feestweek, geen viswedstrijd en geen rommelmarkt meer in het dorp. De reden: de aanhoudende bedreigingen die de commissie afgelopen twee jaar voor de kiezen kreeg.

De problemen zijn ontstaan, nadat de commissie het besluit nam om de horeca bij de activiteiten niet langer door een pachter te laten uitvoeren, maar die zelf met vrijwilligers op te pakken.

Extra beveiliging

Sinds dat moment worden de vijf leden bedreigd, is er sprake van vernielingen en hebben ze extra beveiliging bij de feestweek in moeten zetten. De laatste tijd is er opnieuw sprake van onrust en bedreigingen, nu via sociale media. Dat is reden voor de activiteitencommissie om er per direct mee te stoppen.

Op Facebook schrijft de activiteitencommissie dat ze het erg jammer vindt dat ze deze beslissing moet nemen: "De afgelopen jaren hebben wij als bestuursleden veel tijd en energie gestoken in het organiseren van activiteiten voor het dorp. Dit hebben wij altijd met veel plezier gedaan maar de afgelopen twee jaar hangt er een zwarte wolk boven."

Het bestuur wil deze stap van de commissie niet toelichten, uit angst voor verdere bedreigingen.

(advertinsje)