Cambuur met één been in volgende ronde play-offs

01 maaie 2018 - 23:11

De eerste wedstrijd in de play-offs voor promotie naar de eredivisie in Dordrecht tegen FC Dordrecht is gewonnen door Cambuur met 4-1.

Venijnig puntertje

In de eerste helft scoorde Daniël Crowley in de twintigste minuut met een venijnig puntertje, na scherp ingrijpen van Van Deelen voor Cambuur. Na een halfuur speeltijd was er nog niets veranderd aan de 0-1. Er waren wat kansjes over en weer, maar de bal belandde niet tussen de palen. Dordrecht zocht naar de gelijkmaker. Cambuur liet zo nu en dan wel wat steekjes vallen. Zo had Dordrechtspeler Mahmudov alle tijd om goed aan te leggen in de 42ste minuut.

Cambuur op rozen

De tweede helft begon mooi voor Cambuur. Nadat Dordrecht de spierballen had laten zien in de eerste seconden, zette Cambuur het om, en scoorde Cambuurspeler Mathieu de 0-2 na een voortreffelijke steekpass van Crowley. 

Spanning terug

Julius Bliek van Dordrecht scoorde in de 64e minuut, tegen de verhouding van de wedstrijd in, uit een mooie vrije trap van Mahmudov. De treffer zorgde ervoor dat het weer een wedstrijd werd. Dordrecht zocht naar de gelijkmaker. Cambuurkeeper Erik Cummins voorkwam in de 67e minuut met een spectaculaire redding de gelijkmaker.

Dordrecht verslagen

De Leeuwarders sloegen de opstand van Dordrecht neer met een uitstekende treffer van Martijn Barto in de 71e minuut. Die 3-1 kwam hard aan bij de Dordrechtenaren. Barto maakte de wedstrijd af in de 84e minuut met nog een doelpunt (4-1). Dordrecht kreeg zo toch nog een pak slaag. De Leeuwarders waren de rest van de wedstrijd heer en meester.

Tweede wedstrijd

Op 5 mei wordt de tweede wedstrijd in de play-offs gespeeld. Dat is dan de thuiswedstrijd in Leeuwarden.

(advertinsje)