Staking Arriva legt streekvervoer in bijna heel Fryslân plat

30 apr 2018 - 08:21

In bijna heel Fryslân rijden er maandag en dinsdag geen bussen en treinen van Arriva door een staking van het personeel. Op de Waddeneilanden wordt niet gestaakt. Een buschauffeur van Terschelling meldt, dat de bussen daar gewoon rijden. Dat is ook het geval op Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog, zegt een woordvoerder van Arriva.

Bij standplaats Heerenveen is dat wel anders. Daar hebben bijna alle van de ruim veertig buschauffeurs het werk neergelegd. "Een groot succes, wij zijn dik tevreden", zegt een woordvoerder van de stakers. De deelnemers kunnen zich voor de staking inschrijven in café De Drie Pilaren in Oudeschoot.

Vakbonden en personeel willen harde afspraken met werkgevers over het verminderen van de werkdruk. De treinen van de NS rijden wel volgens de normale dienstregeling. Het NS-personeel valt onder een andere CAO.

Arriva adviseert reizigers om maandag en dinsdag voor alternatief vervoer te zorgen en naast de website van de vervoerder, ook de social media goed in de gaten te houden voor het laatste nieuws over de staking.

Trefwoorden: 
staking streekvervoer Arriva
(advertinsje)
(advertinsje)