Friese Poort dreigt uit plan nieuw Cambuurstadion te stappen

18 apr 2018 - 21:20

Opleidingscentrum ROC Friese Poort dreigt uit de ontwikkeling van het nieuwe Cambuurstadion te stappen, als er voor juli geen duidelijkheid is. Friese Poort wil ongeveer 7.500 vierkante meter huren in het nieuw te bouwen stadion. De school heeft behoefte aan nieuwe ruimte en wil daarom voor 1 juli duidelijkheid hebben of het opleidingscentrum per 2020 over kan naar de nieuwe locatie.

Andere locatie

Komt die duidelijkheid er niet voor de gestelde termijn, dan stapt ROC Friese Poort uit de ontwikkeling en gaat het opleidingscentrum op zoek naar een andere locatie. Het betekent een nieuwe bom onder de plannen voor het Cambuurstadion. Eerder dreigde het WTC Beheer zich al terug te trekken uit de overeenkomst waarin de afspraken zijn vastgelegd. Daar is de mogelijke komst van bouwmarkt Bouwhuis de boosdoener. Zou dat doorgaan, dan heeft het consequenties voor de 'business case'. Het WTC wil in het gebouw onder andere een Karwei bouwmarkt onderbrengen.

Problemen

De SOC (Stadion Ontwikkelcombinatie Cambuur) bestaande uit Bouwgroep Dijkstra Draisma en Wyckerveste adviseurs hebben ook problemen met WTC Beheer. De partijen hebben sinds begin maart niet meer met elkaar om tafel gezeten om te spreken over de ontstane problemen. Piet Adema, de voorzitter van WTC Beheer, stelt overrompeld te zijn door de brief die twee weken geleden aan de gemeenteraad van Leeuwarden is gestuurd. Daarin staat dat WTC Beheer de overeenkomst op wil zeggen, als er concurrentie van een andere bouwmarkt in de buurt van het stadion komt.

Alle partijen stellen met klem dat ze de belangen van SC Cambuur goed voor ogen hebben. Volgens Dirk Jan de Rouwe van Dijkstra Draisma vergt het nu moed van alle partijen om weer om tafel te gaan en zo snel mogelijk met een oplossing te komen. Komt die oplossing niet voor 1 juli, of is er dan geen zicht op een oplossing, dan valt ROC Friese Poort af en ziet ook De Rouwe geen oplossing meer voor de bouw van een nieuw Cambuurstadion.

(advertinsje)