SC Heerenveen wint door goals na de rust van VVV-Venlo

14 apr 2018 - 22:06

SC Heerenveen heeft zaterdagavond in de strijd om een ticket voor de play-offs goede zaken gedaan door te winnen van VVV-Venlo. Door doelpunten van Reza Ghoochannejhad en invaller Nemanja Mihajlović won de ploeg van trainer Jurgen Strepper met 2-0 van de Venloërs.

De eerste kans van Heerenveen kwam van de voet van Marco Rojas. De Nieuw-Zeelander schoot na tien minuten spelen de bal net naast de goal van keeper Lars Unnerstall. Vijf minuten later deed Denzel Dumfries hetzelfde. Heerenveen had het overwicht, kreeg enkele scoormogelijkheden, maar zag VVV-Venlo halverwege de eerste helft de grootste kans krijgen.

Scheidsrechter Dennis Higler wees na een lichte overtreding van Pelle van Amersfoort op Lennart Thy naar de stip. Clint Leemans ging achter de bal staan, maar doelman Martin Hansen keerde de inzet van de middenvelder van VVV-Venlo.

Doelpunten

Heerenveen kwam twintig minuten voor het eind van de wedstrijd op voorsprong. Uit een voorzet van Jordy Bruijn bracht spits Ghoochannejhad zijn ploeg aan de leiding. Tien minuten later besliste Mihajlović de wedstrijd. Met een schot in de korte hoek stelde hij de overwinning en dus de drie punten veilig.

VVV-Venlo - SC Heerenveen 0-2 (0-0). 69. Reza Ghoochannejhad 0-1, 79. Nemanja Mihajlović 0-2. Bijzonderheid: 27. Clint Leemans mist strafschop. Gele kaarten: Leemans, Vito van Crooij (VVV-Venlo), Bulthuis (SC Hearrenfean). Scheidsrechter: Dennis Higler.

Opstelling SC Heerenveen: Hansen; Dumfries, Høegh, Bulthuis, Pierie; Bruijn (71. Vlap), Van Amersfoort, Kobayashi; Rojas (70. Doke Schmidt), Ghoochannejhad, Zeneli (71. Mihajlović).

(Advertentie)
(Advertentie)