Hattrickheld Bouius schiet Harkemase Boys langs Spijkenisse

14 apr 2018 - 19:25

Harkemase Boys heeft zaterdagmiddag in eigen huis goede zaken gedaan door te winnen van Spijkenisse. Drie goals van Henny Bouius zorgden ervoor dat de ploeg van trainer Henk Herder met een overwinning van het veld stapte. Het werd 3-1 op sportpark De Bosk.

Halverwege de eerste helft kwam Harkemase Boys op voorsprong. Kevin Mennega slingerde de bal voor en bij de tweede paal kopte Bouius de bal achter doelman Dyron Bijl van Spijkenisse. Een klein kwartier later verdubbelde de thuisclub de score. Uit een voorzet van Jesse Renken werkte opnieuw Bouius de bal binnen.

Officieuze hattrick

Spijkenisse ging in de tweede helft meer risico nemen om toch nog een goed resultaat te behalen, maar kreeg goed tien minuten na de rust een derde treffer te verduren. Keeper Bijl kon een voorzet van Pier Veldman niet goed verwerken, waarna Bouius er als de kippen bij was om zijn derde van de middag te maken.

Een paar minuten na Bouius' officieuze hattrick bracht invaller Rephendry Amsterdam van Spijkenisse met een rake kopbal de spanning weer wat terug. Een kwartier voor tijd probeerde Sven Mijmans Erick Jansema te verschalken, maar de keeper van Harkemase Boys keerde het schot. De thuisclub kreeg daarna nog kansen de score verder uit te breiden, maar doelpunten vielen er niet meer, waardoor het in Harkema uiteindelijk bij 3-1 bleef.

Friese derby

Volgende week speelt Harkemase Boys tegen ONS Sneek. De aftrap van de Friese derby is om 16.30 uur in Sneek.

Harkemase Boys - Spijkenisse 3-1 (2-0). 21. Henny Bouius 1-0, 35. Bouius 2-0, 58. Bouius 3-0, 64. Rephendry Amsterdam 3-1.

(Advertentie)
(Advertentie)