Drachtster Boys begint play-offs met winst na strafschoppen

© twitter @DFTda1
De zaalvoetbalvrouwen van Drachtster Boys zijn de play-offs goed begonnen. Thuis tegen FC Gelre bleef het 2-2, maar na strafschoppen wonnen de Drachtsters.
Handen vol
In de eerste helft ging het heen en weer. De keepsters hadden de handen vol, maar het duurde lang voordat de eerste goal viel. Uiteindelijk was het Roosmarijn Hendriks die de score opende voor FC Gelre.
Gelijke hoogte en verlenging
Vroeg in de tweede helft bracht Anita Vellema de Drachtsters op gelijke hoogte. Vijf minuten later scoorde Jessie Prijs zelfs de 2-1 uit een rebound. Gelre kwam wel terug. Iris Thus schoof de bal netjes in de hoek: 2-2. Het lukte beide teams niet om nogmaals te scoren, en dus kwam het aan op verlenging. Ook daarin werd niet gescoord.
Strafschoppen
Een strafschoppenserie moest daarom voor de beslissing zorgen. De Drachtsters namen de strafschoppen beter, en beginnen daarom de play-offs met een overwinning.
Play-offs
In de play-offs gaat het erom wie het eerste twee wedstrijden wint. De tweede wedstrijd tussen beide teams is volgende week in Doetinchem.